Voertuigtypen

Batterij-elektrisch voertuig (BEV) en elektrisch voertuig (EV)
Net als onze Urban and Sports EV-concepten die we op het Autosalon van Tokio in 2017 hebben getoond, verwijzen de termen EV en BEV alleen naar zuiver elektrische voertuigen die worden aangedreven door een elektromotor en worden aangedreven door elektriciteit uit lithium-ionbatterijen.

Plug-in hybride elektrische auto (PHEV)
Een auto die een traditionele verbrandingsmotor combineert met een oplaadbare batterij. Dit maakt het mogelijk om puur elektrisch te rijden, een lange reis te maken met de benzinemotor of een combinatie van benzine- en elektromotoren te combineren.

Plug-in voertuig (PiV)
Dit is een algemene term voor elke auto met een stekkerdoos voor het opladen van lithium-ion-accu’s – inclusief elektrische voertuigen met een accu en plug-in hybride elektrische voertuigen.

Voertuig met zeer lage emissie (ULEV)
Dit heeft betrekking op een auto die een uitlaatkooldioxide-uitstoot van minder dan 75 g/km heeft.

Uitgebreid EV-assortiment
Een elektrische auto met een kleine benzinegenerator, die alleen wordt gebruikt om de accu’s op te laden als ze leeg raken. Deze kleine benzinemotoren zijn niet ontworpen om het voertuig aan te drijven.

Nieuw energievoertuig (NEV)
Deze term wordt gebruikt om voertuigen aan te duiden die geheel of gedeeltelijk op elektriciteit rijden, zoals elektrische voertuigen met een accu en plug-in hybride elektrische voertuigen.

Brandstofcel elektrisch voertuig (FCEV)
Een elektrisch voertuig met brandstofcel (FCEV), zoals de Honda Fuel Cell Clarity, hoeft niet te worden opgeladen. Het genereert elektriciteit om de motor van stroom te voorzien door gebruik te maken van zuurstof en gecomprimeerde waterstof in plaats van een batterij. De Honda Clarity is een emissievrije auto, de elektrische energie wordt opgewekt door waterstof.

Voertuig op alternatieve brandstof
Deze term wordt gebruikt voor een voertuig dat op een andere brandstof dan de traditionele benzine of diesel rijdt. Hieronder vallen ook motoren die niet alleen op benzine vertrouwen, zoals elektrische voertuigen met accu en plug-in hybride elektrische voertuigen of voertuigen op zonne-energie.