ONS CONCEPT VOOR DE TOEKOMST VAN DE AUTOMOBIELINDUSTRIE

Welkom in een nieuw tijdperk van mobiliteit. We hebben een boeiende toekomst voor de boeg die veel vragen oproept. Hopelijk vindt u hier de antwoorden die u zoekt.

Het tijdperk van elektrische auto’s is aangebroken

Het Honda e Prototype werd voor het eerst gepresenteerd op de Tokyo Motor Show en zal in 2020 als productiemodel worden gelanceerd. Bestellingen zijn nu al mogelijk – het juiste moment om aan elektrische mobiliteit te beginnen.

Zijn elektrische voertuigen milieuvriendelijk?
Zijn elektrische auto’s duurzaam?

Zijn elektrische voertuigen nog steeds milieuvriendelijk als de benodigde energie wordt opgewekt met fossiele brandstoffen? Als de energie voor een elektrisch voertuig op deze manier wordt opgewekt, worden in principe dezelfde fossiele brandstoffen gebruikt voor de ritten als voor een voertuig met een verbrandingsmotor – maar in veel kleinere hoeveelheden. Elektrische auto’s stoten zelf geen uitlaatgassen uit. Dit kan de luchtvervuiling verminderen en de levenskwaliteit verbeteren.
Kunnen de accu’s in elektrische voertuigen worden gerecycled?

De accu’s van elektrische voertuigen (en hybride voertuigen) kunnen worden gerecycled. Dit zijn lithium-ionbatterijen, die nu licht van gewicht zijn en een groter bereik bieden. Ze zijn net zo recyclebaar als batterijen van laptops of smartphones.
Geven elektrische auto’s emissies af?

Frontansicht des Honda e Prototype

Elektrische voertuigen hebben geen uitlaat en zijn emissievrij. Dit is een groot voordeel, vooral in steden met veel luchtvervuiling.

Welke voordelen bieden elektrische voertuigen hun eigenaars?
Zijn elektrische voertuigen efficiënter?

Als we kijken naar de kosten per gereden kilometer, kunnen de kosten van een zuiver elektrische auto minder dan een derde van de kosten van een benzine- of dieselvoertuig bedragen. Daarnaast profiteert u van aanzienlijke belastingvoordelen en aantrekkelijke overheidssubsidies.
Hebben elektrische voertuigen olie nodig?

Elektrische voertuigen zijn over het algemeen goedkoper in onderhoud en hebben geen olie nodig. Dit betekent geen olieverversing en, in tegenstelling tot benzinevoertuigen, geen regelmatig en vaak duur onderhoud.
Moeten elektrische voertuigen worden onderhouden?

De meeste zuiver elektrische voertuigen hebben alleen deze componenten: Elektromotor, ingebouwde lader, accu en omvormer. Daarom zijn de onderhoudskosten voor elektrische voertuigen lager dan voor voertuigen met benzine- of dieselmotoren. Elektromotoren hebben bewezen zeer betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk te zijn.
Moeten elektrische auto’s de autokeuring?

Net als elk ander voertuig moeten ook elektrische voertuigen de autokeuring passeren. Uiteraard is de emissietest niet opgenomen. Wel worden de remmen, het chassis, het verlichtingssysteem, de verlichting, de besturing, de lagers, enz. gecontroleerd.

Hoe is de rijervaring in een elektrisch voertuig?
Hoe werken elektrische voertuigen?

Een elektrisch voertuig heeft geen andere versnellingen nodig, maar heeft een directe aandrijving. Wanneer u op het gaspedaal tikt, heeft u direct toegang tot het volledige vermogen van de elektromotor – efficiënt, krachtig en emissievrij.
Hebben elektrische auto’s een automatische of handmatige versnellingsbak?

Elektrische voertuigen hebben noch een automatische, noch een handgeschakelde versnellingsbak met meerdere versnellingen nodig. In tegenstelling tot verbrandingsmotoren hebben elektromotoren een zeer breed vermogensbereik. Ze werken in een hoog toerentalbereik, dus een eenvoudige versnellingsbak met vaste overbrengingsverhoudingen is voldoende.
Wat is het bereik van een elektrisch voertuig?

Innenraum des Honda e prototype

Dankzij de vooruitgang van de accutechnologie kunnen elektrische auto’s een steeds groter bereik bereiken. In het begin konden elektrische voertuigen slechts 100 km afleggen met één lading. Verschillende nieuwe modellen bieden nu een bereik van meer dan 500 km. De actieradius is echter altijd sterk afhankelijk van de individuele rijstijl.

Hoe worden elektrische voertuigen opgeladen?
Kunnen elektrische auto’s thuis worden opgeladen?

Als de accu van uw elektrische auto bijna leeg is, sluit u deze gewoon aan. Het proces is net zo eenvoudig als bij een normaal huishoudelijk apparaat. Opladen bij een conventioneel stopcontact is echter de langzaamste van alle oplaadmogelijkheden. Het is sneller met speciale laadsystemen die ook thuis kunnen worden geïnstalleerd.
Welke soorten stekkers zijn er voor elektrische auto’s?

De meest gebruikte stekkertypes worden simpelweg type 1 en type 2 genoemd. Andere stekkertypes zijn CCS-combopluggen en snellaadbare CHAdeMO-stekkers. Voor de meeste stekkers zijn er echter adapters beschikbaar om de aansluiting mogelijk te maken. De Honda maakt gebruik van een CCS-comboplug.
Kan ik thuis een laadstation installeren?

Ja, dit is mogelijk en aan te raden. Een professionele elektricien moet echter altijd een professionele installatie uitvoeren.
Hoe lang duurt het om een elektrisch voertuig op te laden?

De oplaadtijd voor elektrische voertuigen is afhankelijk van de grootte van de accu, de prestaties van het laadstation en de gebruikte stekker. De tijd voor een volledige lading bij een laadstation kan tussen de 1,5 en ca. 6 uur duren.
Wat gebeurt er als de accu van een elektrisch voertuig leeg is?

Batterie des Honda e Prototype

De auto stopt, net als een auto met een verbrandingsmotor. Eigenaren van elektrische voertuigen letten echter meestal op het resterende assortiment. Daarnaast bieden elektrische voertuigen, net als voertuigen met benzinemotoren, een display dat een akoestische en visuele waarschuwing geeft wanneer de batterij bijna leeg is.